Відбувся вебінар за темою — «Як створити стан і настрій, щоб рукоділля стало зціленням»

22 листопада відбувся вебінар в рамках проекту «Підтримка та захист прав жінок/дівчат переселенок через семінари та консультації з психолого-правової та медико-соціальної допомоги та технічне посилення ГО», спікер заходу — Тетяна Серебреннікова, тема — «Як створити стан і настрій, щоб рукоділля стало зціленням.

Хендмейд як ресурс для жінки; дозвілля, яке наснажує, а не виснажує.» У мирному, відносно безтурботному житті у нас всіх було хобі і дозвілля просто так, для задоволення. І це нас радувало і наснажувало, і навіть окрилювало.

Все змінилося з початком війни. Опускаються руки робити щось творче для себе просто так, і весь час не до того, бо купа справ, які потрібно робити, тому що потрібно…

Бува, що час для дозвілля повністю йде на волонтерство, і наче робиш хорошу добру справу, а вже нема ні радості, ні сил, і незручно кинути, сказати ні, зупинитись. Ефективність падає до нуля, а часом виконана з душею і з любов’ю творча робота вкладає нас в ліжко і призводить до апатії в цілому. Справи волонтерські, крім доброго наміру, вимагають пошуку і знаходження балансу «віддавати-отримувати» — будь-який вид енергообміну має бути. А ще самоконтроль, усвідомлення, що і для чого робиш, наскільки це доречно, ефективно, гармонійно й екологічно для Вас особисто.

Повертаємось до рукоділля як найдоступнішої арттерапії і самопсихопомочі. Поради та рекомендації, як створити той самий стан і настрій, щоб рукоділля стало зціленням?! І як його утримувати, щоб це був постійний ресурс, який нас підтримує.

Проект реалізується ГО «ЛОО АМІ-СХІД» при підтримці Канадського фонду місцевих ініціатив (CFLI)